October 25, 2024

На фронті за добу було 20 бойових зіткнень, ЗСУ просунулися поблизу Роботиного та Кліщіївки – Генштаб ЗСУ

Вер 12, 2023

Київ. 12 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Збройні сили України відбили атаки російських окупантів на бахмутському, авдіївському, мар’їнському, шахтарському та запорізькому напрямках за минулу добу, а також продовжили наступальні операції на мелітопольському та бахмутському напрямках, повідомляють в оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 18:00 вівторка, оприлюдненій на сторінці Генерального штабу ЗСУ у фейсбуці.

“Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на бахмутському напрямку, знищують ворога та крок за кроком звільняють окуповані території. У результаті штурмових дій Сили оборони мають частковий успіх у районах Кліщіївки Донецької області та Роботиного Запорізької області, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах”, – ідеться в повідомленні.

За даними Генштабу, оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. За добу відбулося понад 20 бойових зіткнень.

“На бахмутському напрямку Сили оборони успішно стримують противника в районі Оріхово-Василівки Донецької області… На авдіївському напрямку наші захисники успішно відбили близько 10 атак противника в районі Авдіївки Донецької області…. На мар’їнському напрямку протягом доби наші воїни звели нанівець понад 10 атак ворога в районі Мар’їнки”, – повідомляється у зведенні.

“На шахтарському напрямку всі атаки ворога в районі Новомихайлівки були успішно відбиті… На запорізькому напрямку наші воїни відбили атаки ворога в районі південніше Новодарівки Запорізької області”, – розповіли в Генштабі.

На волинському та поліському напрямках на півночі України оперативна обстановка без суттєвих змін.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/pfbid02yv6Nh6htmVSKBV2vLKtkhXKfMpjmvJepYzLmzSAm9VxWPny16tiWS9cB2t8qgBE7l