October 25, 2024

В "Астарті" розпочали сезон цукроваріння, цього року працюватимуть п’ять цукрових заводів

Вер 13, 2023

Київ. 13 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Агропромхолдинг “Астарта”, найбільший виробник цукру в Україні, оголосив про запуск нового сезону цукроваріння, у виробничому сезоні-2023 будуть задіяні п’ять заводів, повідомила пресслужба агрохолдингу.

Згідно з повідомленням, 12 вересня перший цукровий завод у Вінницькій області розпочав переробку цукрових буряків. Наприкінці цього тижня буде запущено завод у Полтавській області, а в третій декаді та на початку жовтня долучаться ще три.

“Команди і заводи цілком готові до роботи. На цукрових заводах, окрім капітального ремонту, буде реалізовано кілька інвестиційних проєктів щодо поліпшення якості цукру і підвищення продуктивності виробництва”, – зазначив директор з агропереробки “Астарти” Євген Садовий, якого цитує пресслужба.

За його інформацією, 2022 року на заводах “Астарти” замінили газову схему сушіння целюлози на пелети рослинного походження, придбали додаткові генератори, збільшили виробництво біогазу на біоенергетичному комплексі. У 2023 році буде завершено переведення трьох котлів на альтернативне паливо.

“Ці заходи допомагають скоротити викиди парникових газів за рахунок зниження споживання викопного палива”, – пояснив Садовий.

В агрохолдингу також повідомили, що його сільгосппідприємства, що забезпечують значну частину сировини для цукрових заводів, продовжують збирати цукрові буряки, загальна площа яких цього року становить 39 га.

“Враховуючи всі фактори, плануємо збільшити обсяги переробки та розширити географію експорту на європейські ринки”, – додав Садовий.

“Астарта” – вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, що здійснює діяльність у восьми областях України. До його складу входять шість цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком 220 тис. га і молочні ферми з 22 тис. голів ВРХ, олійноекстракційний завод у Глобиному (Полтавська обл.), сім елеваторів і біогазовий комплекс.

У першому півріччі 2023 року виторг “Астарти” від реалізації ключової продукції зріс до аналогічного періоду минулого року на 64,8% – до 10,72 млрд грн. Основний внесок у неї зробили продаж цукру – 3,27 млрд грн, що збільшився на 75,5%, кукурудзи – 2,66 млрд грн (+53,2%) і соєвого шроту – 1,96 млрд грн (+84,5%).

Джерело: https://astartaholding.com/en/astarta-rozpochala-sezon-czukrovarinnya-2023-24-mr/