October 26, 2024

Депутат Шевченківської селищної ради на Харківщині під час окупації перепрофілював бізнес і став постачати загарбникам ПММ – прокуратура

Вер 13, 2023

Харків. 13 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Депутату Шевченківської селищної ради Харківської області VIII скликання повідомили про підозру в колабораційній діяльності.

“За клопотанням прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, – повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

За даними слідства, до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну підозрюваний займався підприємницькою діяльністю у сфері лісопильного виробництва. Після окупації смт Шевченкового він налагодив дружні відносини із загарбниками і став вести бізнес у взаємодії з ними. При цьому він змінив сферу діяльності. Від окупантів підозрюваний отримав так званий “патент на торговую деятельность, сферу общественного питания, сферы обслуживания населения” зі специфікацією “розничная торговля горючим”.

Він продавав пальне через автозаправні станції в Куп’янську та Шевченковому. За можливість вести підприємницьку діяльність він щомісяця платив 50 тис. російських рублів окупаційній владі.