October 26, 2024

СБУ перевіряє радіаційну безпеку через провокації РФ щодо використання "брудної" бомби

Вер 13, 2023

Київ. 13 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Служба безпеки України та інші представники Сил оборони проводять рейди радіаційної безпеки через провокації РФ щодо використання “брудної” бомби, інформують у СБУ.

“Контррозвідка Служби безпеки разом з іншими представниками Сил оборони здійснює масштабні рейдові перевірки стану радіаційної безпеки по всій території України. Такі заходи зумовлені постійними погрозами та провокаціями з боку кремля щодо використання “брудної” бомби”, – йдеться в повідомленні української спецслужби в телеграм-каналі в середу.

У повідомленні наголошується: “У результаті комплексних відпрацювань небезпечних радіоактивних матеріалів не виявлено”.

За інформацією спецслужби, тільки за тиждень правоохоронці обстежили сотні місць масового перебування людей та об’єктів критичної інфраструктури, а також тисячі транспортних засобів, які диверсанти рф могли потенційно використовувати для перевезення радіоактивних матеріалів.

“Особливу увагу СБУ зосередила на моніторингу блокпостів у прифронтових і деокупованих районах, пунктів пропуску через кордон тощо”, – уточнюється в повідомленні.

Під час таких рейдів силовики відпрацьовують загальні алгоритми дій і механізми оперативного реагування на ядерні загрози з боку РФ.

Служба безпеки проводила рейди спільно з підрозділами радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби.

Джерело: https://t.me/SBUkr/9644