October 26, 2024

Заявку на продовження заборони імпорту українського зерна в прифронтові країни подано до ЄК

Вер 13, 2023

Київ. 13 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Голова Офісу комісара ЄС з торгівлі Міхаель Хагер подав голові Європейської комісії (ЄК) Урсулі фон дер Ляєн заявку на продовження заборони імпорту українського зерна в Польщу, Угорщину, Словаччину, Болгарію і Румунію після 15 вересня, повідомляє польське радіо RMF FM.

При цьому уточнюється, що подану пропозицію аргументовано з посиланням на статистику та аналіз ситуації на ринку з урахуванням низьких цін, неможливості зберігати зерно в сусідніх із Україною державах і зростаючого українського експорту в інші країни ЄС, оминаючи зазначені держави.

“Документ є результатом роботи так званої Координаційної платформи щодо зерна, в якій беруть участь представники п’яти країн, України та Європейської комісії. Робота цього органу відбувається за закритими дверима”, – повідомляє польське радіо.

При цьому невідомо, про які саме терміни продовження заборони йдеться.

Як повідомлялося, 15 вересня спливає термін дії заборони на ввезення українського зерна та олійних культур до Польщі, Румунії, Болгарії, Словаччини та Угорщини.

Джерело: https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-unijny-komisarz-zlozyl-wniosek-ws-przedluzenia-zakazu-import,nId,7023200#crp_state=1