October 27, 2024

Долар США помірно слабшає до основних валют напередодні рішень ЄЦБ

Вер 14, 2023

Київ. 14 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Долар США на торгах у четвер помірно дешевшає до євро, єни та фунта стерлінгів.

Учасники ринку оцінюють дані про динаміку споживчих цін у США в серпні й очікують підсумків засідання Європейського центрального банку (ЄЦБ).

Споживчі ціни (індекс CPI) у Штатах у серпні зросли на 3,7% порівняно з тим самим місяцем минулого року, заявило напередодні міністерство праці. Інфляція прискорилася порівняно з 3,2% у липні. Консенсус-прогноз, який наводить Trading Economics, передбачав інфляцію на рівні 3,6%.

Водночас зростання споживчих цін без урахування вартості продуктів харчування та енергоносіїв (індекс Core CPI) сповільнилося в серпні до мінімальних із вересня 2021 року 4,3% у річному вираженні після підйому на 4,7% у липні та збіглося з очікуваннями аналітиків.

Нові дані можуть вплинути на рішення Федеральної резервної системи за підсумками вересневого засідання, яке відбудеться наступного тижня.

ЄЦБ підіб’є підсумки свого засідання в четвер, о 15:15 кч.

Трейдери розходяться в думках про те, чи підніме європейський регулятор ставки вкотре, чи вважатиме за краще зробити паузу в циклі жорсткості, з огляду на сигнали ослаблення економіки.

Збереження ставок на колишньому рівні за підсумками засідання, ймовірно, викличе критику, що регулятор надто рано завершує боротьбу з інфляцією, тоді як їх подальше підвищення може призвести до посилення економічних проблем, пише Financial Times.

Євро торгується вранці в районі $1,0745 проти $1,0732 за підсумками минулої сесії.

Курс долара до єни становить 147,15 єни проти 147,47 єни на кінець попереднього торгового дня.

Фунт стерлінгів торгується на рівні $1,2496 порівняно з $1,2489 на закриття попередніх торгів.

Індекс DXY, що показує вартість долара США щодо шести основних світових валют, знижується на 0,12%. Більш широкий WSJ Dollar Index втрачає 0,13%.