October 27, 2024

Успіх "Енергоатому" в заправці реактора Рівненської АЕС західним пальним є важливим кроком у довгостроковій перспективі – британська розвідка

Вер 14, 2023

Київ. 14 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Успіх оператора українських АЕС “Енергоатому” у здійсненні заправки реактора Рівненської атомної електростанції (АЕС) паливними збірками західного виробництва є важливим кроком у гарантуванні енергетичної безпеки, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Як уточнюється в повідомленні у твіттері, всі українські АЕС мають реактори радянської конструкції, і до лютого 2022 року Україна залежала від Росії в постачанні ядерного пального. Після повномасштабного вторгнення Росії Україна прискорила реалізацію планів із диверсифікації постачань.

“Оскільки атомна енергетика забезпечує приблизно половину української електроенергії, успіх “Енергоатому” в придбанні та встановленні західного пального є важливим кроком у довгостроковому відриві України від Росії, вплив якої на енергозабезпечення України значно ослаблений”, – наголошується в повідомленні.

Джерело: https://twitter.com/DefenceHQ/status/1702198009365209559