October 28, 2024

Заступник голови правління Райффайзену Міторай пішов із посади за згодою сторін

Вер 14, 2023

Київ. 14 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Наглядова рада Райффайзен Банку припинила повноваження заступника голови правління Шимона Міторая, який три роки обіймав цю посаду.

Як повідомив банк у системі розкриття інформації НКЦПФР, таке рішення ухвалено 13 вересня.

Міторай обіймав цю посаду з 1 жовтня 2020 року і займався питаннями розвитку роздрібного бізнесу, а також обслуговування малого та середнього бізнесу (МСБ). Зазначається, що він піде у відставку 30 вересня, за згодою обох сторін.

Згідно з інформацією на сайті банку, Міторай народився в Польщі, працює в секторі банківських послуг з 2004 року, був працівником таких компаній і банків, як ING Group, TMB Bank і PZU.

Райффайзен Банк зареєстрований 1992 року і є найбільшим банком з іноземним капіталом в Україні: за розміром загальних активів (184,2 млрд грн) на початок липня він посідав 4-те місце серед 65 українських банків.

З жовтня 2005 року банк став частиною австрійської банківської групи “Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ”, яка володіє 68,21% акцій українського банку, тоді як іще 30% належать Європейському банку реконструкції та розвитку.

Джерело: https://raiffeisen.ua/about/boards