October 28, 2024

ЗСУ просунулися під Кліщіївкою та Андріївкою Донецької області – Генштаб ЗСУ

Вер 14, 2023

Київ. 14 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Сили оборони України стримують атаки окупантів на авдіївському та мар’їнському напрямках у Донецькій області, водночас продовжують ведення наступальної операції на мелітопольському напрямку й наступальні (штурмові) дії на бахмутському напрямку, звільняючи окуповані території.

“У результаті штурмових дій Сили оборони мають частковий успіх у районах Кліщіївки та Андріївки Донецької області, витісняють противника з займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах”, – повідомляється в оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 18:00 четверга, розміщеній на сторінці Генерального штабу ЗСУ у фейсбуці.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. За добу відбулося понад 20 бойових зіткнень.

“На авдіївському напрямку наші захисники мужньо тримають оборону та успішно відбили низку ворожих атак у районах Ласточкиного та Авдіївки Донецької області… На мар’їнському напрямку впродовж доби наші захисники успішно відбили близько 10 атак ворога в районі Мар’їнки”, – йдеться у зведенні.

На волинському та поліському напрямках на півночі України оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На сіверському та слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює населені пункти з території РФ, безуспішно намагається чинити збройні провокації з порушенням державного кордону України, повідомили в Генштабі.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/pfbid02niQNhTZhcs6CwxBbmMezojjcGQMHE1CiyAg2fvSc2cp7D4xSpHEYJnhUa8hFaUGhl