October 28, 2024

Китайський автовиробник NIO представив смартфон на платформі Android

Вер 21, 2023

Київ. 21 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Китайський виробник електромобілів NIO запускає в продаж власний смартфон на операційній системі Android, сказав глава компанії Вільям Лі в інтерв’ю CNBC.

Вартість смартфона становитиме близько $900-1000, що приблизно на $150 дешевше за аналогічні моделі Huawei, зазначив він. Поставки на китайський ринок почнуться 28 вересня, замовлення можна оформити вже сьогодні. Виведення пристрою на ринок Європи наразі не планується.

Смартфон можуть купити приблизно половина власників машин NIO завдяки поліпшеній взаємодії пристрою з автомобілем, вважає Лі. За свою історію компанія продала близько 400 тис. машин, при цьому кількість щоденно активних користувачів мобільного додатка NIO сягає 600 тис.

Виробники смартфонів і автомобілів активно взаємодіють, зазначає CNBC. Зокрема, Huawei постачає програмне забезпечення для електромобілів брендів Avatr і Arcfox. За чутками, Apple і Xiaomi займаються розробками власних автомобілів, а шведський автовиробник Polestar планує представити власний смартфон у грудні.