October 27, 2024

"Укргазвидобування" забезпечило приріст видобутку 1,2 млн куб. м на добу на новому родовищі

Вер 21, 2023

Київ. 21 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – АТ “Укргазвидобування” (УГВ) від початку 2023 року завершило спорудження кількох нових свердловин і запустило в роботу необхідну інфраструктуру на одному з нових родовищ, що дає змогу додатково видобувати 1,2 млн куб. м газу на добу, повідомляють у пресрелізі компанії в четвер.

За словами в.о. генерального директора “Укргазвидобування” Олега Толмачова, наведеними в повідомленні, після підтвердження наявності на новому родовищі значних запасів газу компанія розробила програму його інтенсивного освоєння.

“Ми пробурили нові свердловини та облаштували необхідну інфраструктуру, яка вже зараз дає змогу видобувати значний обсяг блакитного палива і транспортувати його до газотранспортної системи України. Це ще одна складова нашого плану з нарощування видобутку власного палива на потреби країни”, – зазначив він.

Над реалізацією проєкту з видобутку газу беруть участь понад 250 працівників з усіх 11 структурних підрозділів “Укргазвидобування” та близько 80 одиниць спеціальної техніки.

Як повідомлялося, перед “УГВ” окреслено мету збільшити у 2023 році видобуток природного газу на 1 млрд куб. м – до 13,5 млрд куб. м. У 2022 році “УГВ” видобуло 12,5 млрд куб. м природного газу (товарного), що на 3% менше, ніж у 2021-му.

НАК “Нафтогаз України” належить 100% акцій “Укргазвидобування”.