October 25, 2024

Українська сторона за тиждень евакуювала 5 осіб із Макіївки та Невського – голова Луганської ОВА

Вер 23, 2023

Київ. 23 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Жителі деокупованих сіл не витримують російських обстрілів і частіше погоджуються на евакуацію, за тиждень евакуювали п’ятьох людей із Макіївки та Невського, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

“Цього тижня ми допомогли виїхати двом літнім жінкам із Макіївки. А вчора – ще трьом людям із Невського та Макіївки. Усім охочим Красноріченська військова адміністрація допомагає з тимчасовим житлом, оформленням документів, надає продукти харчування та необхідні речі”, – написав Лисогор у телеграм-каналі.

Так, у п’ятницю вдалося евакуювати 59-річного чоловіка і 52-річну жінку з Невського. Також побажав виїхати 64-річний чоловік із Макіївки.

Лисогор наголосив, що у звільнених населених пунктах люди майже весь час перебувають у підвалах, ховаючись від численних обстрілів з боку російських окупантів.

“Ворог знає, що там залишається цивільне населення, але продовжує невпинно бити по селах, зокрема скидаючи авіаційні бомби. Лише за останні півтора тижні ми маємо двох загиблих – жінку та чоловіка з Невського та Макіївки відповідно. Ще одна жінка з Макіївки дістала поранення”, – розповів він.

Він зазначив, що поліцейські та волонтери під час відвідин деокупованих сіл щоразу вмовляють мешканців евакуюватися, проте люди до останнього тримаються.