October 19, 2024
Політика

Правоохоронці затримали військовослужбовця з Херсона, який брав участь у репресіях окупантів проти українців

Чер 26, 2023

Київ. 26 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) у взаємодії з СБУ затримали українського військовослужбовця з Херсона, який працював на ворога і брав участь у репресіях проти українців.

"Співробітники ДБР у взаємодії з СБУ затримали військовослужбовця з Херсона, який під час окупації міста працював на загарбників. Йому повідомлено про підозру в колабораційній діяльності", – інформує ДБР у понеділок на сайті.

Згідно з повідомленням відомства, у липні 2022 року окупаційна адміністрація призначила фігуранта “оперуповноваженим оперативного відділу” в захопленій “Північній виправній колонії №90”.

“Він допомагав окупантам незаконно утримувати херсонців і чинити тиск на них”, – уточнюють у Бюро.

Після звільнення Херсона колаборант намагався переховуватися, однак був затриманий правоохоронцями. Під час обшуку за місцем проживання фігуранта вилучено мобільний телефон, який він використовував для зв’язку з окупантами, 626 тис. грн і $5 тис. готівкою.

Військовослужбовцю повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Вирішується питання обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

Процесуальне керівництво здійснює прокуратура у сфері оборони Південного регіону.