October 24, 2024

НБУ дозволив СК "Євроінс Україна" і СК "МетЛайф" здійснювати операції за договорами перестрахування за кордон

Вер 25, 2023

Київ. 25 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Національний банк України (НБУ) 18 вересня заніс ПрАТ “Страхова компанія “Євроінс Україна” і ПрАТ “МетЛайф” (обидві – Київ) до переліку страховиків, які мають право здійснювати операції з перестраховиками-нерезидентами, повідомляється на сайті регулятора.

На сьогодні таке право отримали 25 українських страховиків.

СК “Євроінс Україна”, дочірня компанія європейської страхової групи Euroins Insurance Group (EIG Болгарія), працює на українському ринку з 1992 року. Компанія має близько 100 представництв по всій країні, володіє 25 ліцензіями, з них 16 – з добровільних і 9 – з обов’язкових видів страхування.

Компанія є членом Моторного (транспортного) страхового бюро України, активно працює в сегментах автострахування, медичного страхування, страхування майна, відповідальності та вантажів для приватних і корпоративних клієнтів. З початку 2021 року є членом Національної асоціації страховиків України (НАСУ).

ПрАТ “МетЛайф”, що спеціалізується на страхуванні життя, входить до складу провідної світової корпорації MetLife. Компанія працює в Україні з 2002 року. Основні напрями бізнесу – накопичувальне страхування життя, страхування від нещасних випадків і критичних захворювань, корпоративне страхування та банкострахування.

НБУ з 13 лютого 2023 року розширив можливості страхових компаній щодо сплати страхових платежів за договорами перестрахування, укладеними з перестраховиками-нерезидентами, а також уточнив вимоги для здійснення таких операцій.

Так, з 14 лютого страховики, страхові та перестрахові брокери змогли здійснювати платежі за відповідними договорами без обмежень за датою укладення таких договорів за умови виконання низки умов.

Для спрощення процедури проведення платежів з перестрахування за кордон Нацбанк створив перелік страховиків і встановив порядок прийняття рішення щодо внесення страховика до відповідного переліку та виключення з нього, а також підстави для залишення звернення без розгляду.