October 24, 2024

Нацгвардійці отримали від "Метінвесту" позашляховики та дрони для посилення захисту Запоріжжя

Вер 25, 2023

Київ. 25 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Гірничо-металургійна група “Метінвест” у рамках ініціативи “Сталевий Фронт Ріната Ахметова” придбала і передала бійцям Національної гвардії України два пікапи і два дрони.

Згідно з пресрелізом компанії в понеділок, “Метінвест” у рамках мілітарної ініціативи продовжує допомагати українським захисникам у просуванні вперед на полі бою і надавати їм сучасну техніку.

“Сьогодні ми передаємо запорізькій бригаді Нацгвардії два Nissan Navara і два дрони: один Мavic 3 Tech із режимом нічного бачення і тепловізором, інший – звичайний Мavic. Ми бачимо, як побільшало атак БПЛА на Запоріжжя та в інших регіонах України, тому намагаємося посилити свій захист від ворожих дронів”, – зазначив під час передання техніки операційний директор “Метінвесту” Олександр Мироненко, якого цитує пресслужба.

Також уточнено, що військові модернізують пікапи – монтують на них кулемет для збивання ворожих “мопедів”. Необхідні ці автомобілі і для швидкого та маневреного пересування за лінією фронту.

“Зараз автомобілі для військових, як власне і дрони, – це як витратний матеріал. Вони ламаються, в них потрапляють ворожі снаряди – на лінії фронту буває все. Тож таке підкріплення для нас дуже важливе. Усе це використовуватимуть для ведення розвідки та боротьби з “шахедами”, – пояснив командир 23-ї окремої бригади охорони громадського порядку Нацгвардії України Андрій Бєляєв.

Загалом від початку повномасштабної війни в рамках мілітарної ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова “Метінвест” направив на підтримку війська 2 млрд грн. Крім того, компанія закуповує і доставляє сучасну військову техніку з-за кордону, підприємства “Метінвесту” в Україні освоїли виробництво виробів зі сталі для потреб армії – від бронепластин для амуніції до спеціальних мобільних укриттів.

“Метінвест” є вертикально інтегрованою групою із видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані переважно в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Основними акціонерами холдингу є група “СКМ” (71,24%) і “Смарт-холдинг” (23,76%), які спільно керують ним.

ТОВ “Метінвест Холдинг” – керуюча компанія групи “Метінвест”.

Джерело: https://metinvest.media/ua/page/pdtrimka-z-neba-ta-z-zeml-nacgvardyc-otrimali-vd-metnvestu-pozashlyahoviki-ta-droni