October 24, 2024

"Каметсталь" виконує капремонт одного з конверторів із заміною футерування

Вер 25, 2023

Київ. 25 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Завод “Каметсталь” гірничо-металургійної групи “Метінвест”, створений на потужностях Дніпровського металургійного комбінату (ДМК, Кам’янське Дніпропетровської обл.), у конвертерному цеху виконує ремонт конвертера №2, під час якого буде здійснено заміну футерування, а також проведено ревізію або заміну важливих вузлів агрегату.

Згідно з пресрелізом, оприлюдненим у понеділок, за тривалістю та обсягом робіт цей поточний ремонт прирівнюється до капітального.

При цьому уточнюється, що у вересні “Каметсталь” виконує одночасно два великі ремонти – перефутерування конвертера і капремонт доменної печі №1М, щоб максимально знизити втрати обсягів виробництва від технологічних простоїв обладнання.

У конвертері №2 буде замінено 830 тонн вогнетривкого футерування, що витримало 3669 плавок сталі, відповідно, термін її служби закінчився. Також ремонтуються металоконструкції корпусу конвертера, здійснюються ревізія і ремонт тракту подачі сипучих матеріалів, заміна канатів на машині подання кисню, ремонт і ревізія всіх вузлів.

Використовуючи період планового простою, буде відремонтовано сталевоз, призначений для транспортування ковша з рідкою сталлю, і шлаковоз для вивезення шлаку від конвертера. Буде здійснено заміну та ревізію редукторів і ремонт металоконструкцій.

Важливою частиною робіт став також поточний ремонт котла-утилізатора конвертерних газів.

“Завдяки ремонту конвертера №2 підвищиться надійність його роботи та триватиме термін експлуатації. Позитивним моментом є те, що роботи виконуються паралельно з капремонтом доменної печі №1М, це дає достатньо часу, щоб здійснити детальний огляд і якісний ремонт основних механічних вузлів конвертера”, – пояснюється в пресрелізі.

Як повідомлялося, “Каметсталь” у середині вересня зупинила на капремонт другого розряду доменну піч (ДП)-1М.

“Каметсталь” створено на базі ПрАТ “Дніпровський коксохімічний завод” (ДКХЗ) і ЦМК ПАТ “Дніпровський металургійний комбінат” (ДМК).

Згідно зі звітом материнської компанії групи “Метінвест” за 2020 рік, Metinvest B.V. (Нідерланди) належало 100% акцій ДКХЗ.

Джерело: https://www.facebook.com/kametstal