October 24, 2024

Апеляційний суд залишив чинним арешт з альтернативою застави в 509 млн грн бізнесмену Коломойському

Вер 25, 2023

Київ. 25 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Київський апеляційний суд у понеділок залишив чинним рішення суду першої інстанції про обрання бізнесменові Ігорю Коломойському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в сумі 509 млн грн.

Отже, суд відмовив у задоволенні апеляції захисту.

Під час судового засідання ведучі телеканалу “1+1” заявили, що готові взяти Коломойського під свою поруку.

Раніше повідомлялося, що Шевченківський райсуд Києва обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в Дніпрі на два місяці з можливістю внесення застави понад 500 млн грн.

Окрім того, за рішенням суду Коломойський зобов’язаний здати всі документи і не спілкуватися зі свідками.

Як поінформував захист, бізнесмен відмовився вносити заставу в розмірі 509 млн грн.

Служба безпеки оголосила підозру Коломойському за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 190 (шахрайство) і ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

Правоохоронні органи встановили, що бізнесмен протягом 2013-2020 років легалізував понад 0,5 млрд грн шляхом їх виведення за кордон, при цьому він використовував інфраструктуру підконтрольних банківських установ.

Шевченківський райсуд змінив суму застави для Коломойського до 3 млрд 891 млн грн після нової підозри від СБУ та БЕБ.

За даними слідства, у період із 2013-го до 2014 рр.. Коломойський незаконно заволодів 5,8 млрд грн. Для цього він створив злочинне угруповання, до якого входили співробітники банку, в якому він був засновником і акціонером.

САП і НАБУ повідомили про підозру колишньому кінцевому бенефіціару ПАТ КБ “Приватбанк” Коломойському і п’ятьом його колишнім топменеджерам у заволодінні коштами банку на суму понад 9,2 млрд грн.

Після повідомлення про підозру Коломойському антикорупційні органи на 48 годин заарештували активи бізнесмена.