October 24, 2024

У Харкові затримано керівника волонтерської організації, який допомагав ухилянтам незаконно виїжджати з України, – прокуратура

Вер 25, 2023

Харків. 25 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Поліцейські за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомили 35-річному керівнику волонтерської організації про підозру в організації та сприянні в незаконному переправленні осіб через державний кордон, учинених із корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України).

“Керівник волонтерської організації організував злочинну схему щодо незаконного перетину кордону України військовозобов’язаними громадянами, які не мають для цього законних підстав”, – повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний підшукував осіб, які хотіли безперешкодно виїхати за межі України як водії-волонтери та пропонував за $2,5 тис. внести їх дані до системи “Шлях”. Підозрюваний розповідав про деталі перетину кордону під час телефонних розмов і під час листування в месенджерах, даючи вказівки та поради.

Фігуранта затримано 25 вересня після отримання коштів. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Правоохоронці встановлюють усіх причетних до функціонування схеми.