October 24, 2024

У Запоріжжі суд засудив до довічного ув'язнення коректувальника російського вогню по об'єктах інфраструктури

Вер 25, 2023

Київ. 25 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – У Запоріжжі суд ухвалив вирок місцевому жителю, якого обвинувачували в державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України), повідомляє Офіс генерального прокурора.

“Його засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна”, – зазначено в повідомленні в телеграм-каналі.

Прокурори в суді довели, що проросійськи налаштований житель Запоріжжя добровільно збирав і передавав представникам країни-агресора інформацію про місця дислокації та переміщення українських захисників у Запорізькому регіоні. Координати окремих підрозділів ЗСУ та детальний опис видів, кількості військової техніки та напрямків її переміщення поширював шляхом текстових і відеоповідомлень у закритому телеграм-каналі.

Ставши очевидцем ремонту української військової техніки на одному із запорізьких оборонних підприємств, у той самий спосіб передав окупантам відомості про її геолокацію, кількість і технічний стан.

Окрім того, за його наводкою окупанти неодноразово здійснювали ракетний обстріл по об’єктах критичної інфраструктури обласного центру.

“Свою вину чоловік не визнав. Під час судового розгляду кримінального провадження проявляв цілковиту байдужість до наслідків свої злочинної діяльності”, – наголошується в повідомленні.

До набуття вироком законної сили він перебуватиме під вартою.

Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua/17033