October 18, 2024
Політика

СБУ затримала групу рекетирів у Львівській області

Чер 26, 2023

Львів. 26 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Лідера та декількох учасників злочинної групи, які займалися рекетом, затримали у Львові, повідомляє пресслужба управління СБ України у Львівській області.

“У результаті спецоперації у Львівській області нейтралізовано діяльність лідера злочинного угруповання та його активних учасників, які тероризували місцевих мешканців”, – інформує пресслужба.

За даними СБУ, учасники угруповання займалися вимаганням грошей за неіснуючі борги або внаслідок штучно створених конфліктних ситуацій, а в разі незгоди платити “данину” погрожували потерпілим фізичною розправою.

“Задокументовано, що зловмисники вимагали від одного з військових щомісячно сплачувати їм $2 тис. за вигадану “заборгованість”. Співробітники СБУ затримали лідера злочинного угруповання під час отримання частини чергової “данини” – 40 тисяч гривень”, – ідеться в повідомленні.

За даними пресслужби управління СБУ у Львівській області, затриманий спрямовував отримані гроші на поповнення злочинної “каси”.

Також під час обшуку у квартирі затриманого виявили $350 тис., які можуть належати до так званого общака.

Слідчі СБУ висунули затриманому підозру в скоєнні кримінального злочину за ознаками частини 4 статті 189 КК України (вимагання в умовах воєнного стану). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.