October 22, 2024

"Астарта" отримала EUR 2 млн від уряду Німеччини та KFW DEG на гранти другої хвилі конкурсу "Курс на незалежність"

Вер 26, 2023

Київ. 26 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇАНА – Агропромисловий холдинг “Астарта”, найбільший виробник цукру в країні, оголосив про старт другої хвилі конкурсу на отримання грантів “Курс на незалежність”, повідомив CEO агрохолдингу “Астарта” Віктор Іванчик.

“Минулого року, коли ми, Astarta-Kyiv, разом із німецьким банком розвитку KFW DEG, вперше запустили конкурс грантів “Курс на незалежність”, буквально за днів 10 надійшло понад 200 заявок від підприємців. І я був вражений кількістю українців, готових розпочинати або розширювати свій бізнес у таких складних умовах”, – написав він на фейсбук-сторінці.

Іванчик подякував уряду Німеччини, Федеральному міністерству економічного співробітництва та розвитку (BMZ) і німецькому банку розвитку KFW DEG за їхнє рішення виділити EUR 2 млн на продовження грантової програми у 2023 році.

Згідно з умовами конкурсу, грант отримають 100 учасників на суму до EUR20 тис. Учасниками проєкту можуть стати підприємці, офіційно зареєстровані в Полтавській, Вінницькій, Житомирській, Харківській, Тернопільській, Чернігівській та Хмельницькій областях.

Перевагу під час відбору надаватимуть вразливим категоріям населення, а саме особам із інвалідністю, внутрішньо переміщеним особам, сім’ям військовослужбовців тощо. У конкурсі зможуть узяти участь також підприємці, готові працевлаштувати ці категорії відповідно до ствновища.

Іванчик уточнив, що переможці конкурсу мають витратити отримані кошти на придбання необхідного обладнання. Вони також пройдуть тренінги та поглиблену програму навчання в Київській школі економіки та бізнес-школі MIM. “Астарта” допоможе учасникам програми отримати інструменти для “виходу на стабільні ринки збуту продукції або послуг”, пообіцяв СЕО Астарти.

Заявки на участь у конкурсі приймаються до 12 жовтня.

Раніше, протягом 2022 року “Астарта” спільно з партнерами змогли профінансувати 209 регіональних бізнесів.

“Астарта” – вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, що здійснює діяльність у восьми областях України. До його складу входять шість цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком 220 тис. га і молочні ферми з 22 тис. голів ВРХ, олійноекстракційний завод у Глобиному (Полтавська обл.), сім елеваторів і біогазовий комплекс.

У першому півріччі 2023 року виторг “Астарти” від реалізації ключової продукції зріс до аналогічного періоду минулого року на 64,8% – до 10,72 млрд грн. Основний внесок у неї зробили продаж цукру – 3,27 млрд грн, що збільшився на 75,5%, кукурудзи – 2,66 млрд грн (+53,2%) і соєвого шроту – 1,96 млрд грн (+84,5%).

Джерела: https://www.facebook.com/v.ivanchyk

https://www.facebook.com/astartaholding