October 19, 2024

Ніякої ПВК "Вагнер" більше не існує – Подоляк

Вер 27, 2023

Київ. 27 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, коментуючи інформацію про повернення бойовиків російської приватної військової компанії “Вагнер” на схід України, зокрема на бахмутський напрямок, заявив, що ніякої ПВК “Вагнер” більше не існує.

“Щодо “повернення ПВК “Вагнер” на бахмутський напрямок”. Запам’ятайте: ніякої ПВК “Вагнер” більше не існує. Вона закінчилася разом із ліквідацією Пригожина та Уткіна, рейдерством структури групою Шойгу-Герасимова та зачищенням керівного складу організації”, – написав він у своєму телеграмі.

Сьогодні, за його словами, “є лише колишні бойовики терористичного угруповання, які подалися хто куди: в Африку, цивільно-кримінальне життя регіонів Росії – або підписали контракт з МО РФ і погодилися зіграти останній акорд, ненадовго заткнувши собою російську діру на бахмутському напрямку”.

“Тому “медійний” ефект від цієї події більший за її реальне значення. А мета цього лише одна: ненадовго спробувати перекрити новини про звільнення Кліщіївки та Андріївки українською армією та знищення основних боєздатних російських формувань на цьому напрямку”, – зазначив Подоляк.

Раніше у Східному угрупованні військ ЗСУ підтвердили, що близько 500 бойовиків із ПВК “Вагнер”, частина з яких перебувала на території Білорусі, присутні на донецькому напрямку.

Джерело: https://t.me/M_Podolyak/157