October 18, 2024

Окупанти втратили вже майже 90 літаків у боях, обслуговування тих, що залишилися, ускладнене – британська розвідка

Вер 28, 2023

Київ. 28 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Окупаційні Повітряно-космічні сили РФ (ПКС) втратили в боях майже 90 літаків із лютого 2022 року, повідомляють у звіті, оприлюдненому в соціальній мережі Х (раніше – “Твіттер”) Міністерства оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в четвер уранці.

“Деякими типами бойових літаків вони літають набагато інтенсивніше, ніж у мирний час. У всіх літаків є розрахунковий термін служби в льотних годинах. Досить імовірно, що через таке додаткове використання у воєнний час Росія з’їдає термін служби багатьох своїх літаків набагато швидше, ніж планували ПКС. Необхідність додаткового технічного обслуговування ускладнюється нестачею запасних частин через зростаючий попит і міжнародні санкції”, – йдеться в повідомленні.

У британській розвідці зазначають, що ПКС РФ, як і раніше, зберігають можливість збільшити кількість бойових вильотів над окупованими районами України, однак оскільки війна триває набагато довше, ніж спочатку планувало Міноборони РФ, зношення літаків знизить життєздатність довгострокової тактичної авіації ПКС.

Джерело: https://twitter.com/DefenceHQ/status/1707277098677629239