October 18, 2024

Росіяни б'ють по цивільних об'єктах в Україні через невдачі на фронті – Нацгвардія

Вер 28, 2023

Київ. 28 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Через невдачі на фронті росіяни б’ють по цивільних об’єктах в Україні, заявив тимчасовий виконувач обов’язків директора департаменту планування застосування Головного управління Національної гвардії України полковник Микола Уршалович на брифінгу в Military Media Center.

“На куп’янському та лиманському напрямках окупанти проводять дообладнання оборонних рубежів та доукомплектування підрозділів. Незважаючи на вогневий вплив ворога, підрозділи Сил оборони провели успішні штурмові дії, витіснивши ворога з позицій, та закріпились”, – розповів Уршалович, коментуючи ситуацію на фронті за минулий тиждень.

На бахмутському напрямку окупанти намагаються не допустити подальшого просування Сил оборони, посилюючи передові підрозділи особовим складом.

На мелітопольському напрямку росіяни намагаються уповільнити наступ Сил оборони, здійснили за тиждень 12 авіаційних ударів та 515 артилерійських обстрілів.

“Водночас підрозділи Нацгвардії мають успіхи та продовжують вибивати ворога з позицій”, – уточнив Уршалович.

На херсонському напрямку підрозділи Нацгвардії виконують стабілізаційні заходи, ведення розвідки, знищують склади з боєприпасами, техніку та живу силу окупантів.

Джерело: https://t.me/militarymediacenter/3282