October 17, 2024

ОГТСУ за останні 6 міс. підписав 25 нових договорів надання транспортних послуг нерезидентам

Вер 28, 2023

Київ. 28 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – “Оператор ГТС України” у квітні-вересні 2023 року підписав 25 нових договорів надання транспортних послуг нерезидентам, повідомила пресслужба компанії.

За її даними, у поточний міжопалювальний сезон 40 компаній-нерезидентів активно користуються послугою shorthaul і транспортують газ для зберігання в Україні. До групи цих клієнтів входять найбільші європейські трейдери.

Загальна кількість контрактів ОГТСУ з іноземними клієнтами перевищує 130.

“Надійність і відповідальність, які демонструють оператори ГТС і ПСГ у наданні послуг транспортування та зберігання природного газу, високо оцінені європейськими замовниками. Ситуація на європейському ринку газу створює необхідність у додаткових можливостях для зберігання. І цю потребу може і має закривати Україна, яка надає міжнародним партнерам вигідні послуги за дуже конкурентоспроможними цінами”, – зазначив голова ОГТСУ Дмитро Липпа.

Як повідомлялося, проведені в серпні 2023 року ОГТСУ стрес-тести газової інфраструктури України підтвердили її високу надійність в умовах війни, зокрема для зберігання і транспортування газу українських та іноземних замовників послуг.