October 17, 2024

ЗС України відбили ворожі атаки поблизу Макіївки Луганської області – Генштаб

Жов 2, 2023

Київ. 2 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Сили оборони відбили атаки російських окупантів неподалік Макіївки Луганської області на лиманському напрямку, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

“На Лиманському напрямку Сили оборони відбили атаки противника в районі населеного пункту Макіївка Луганської області”, – йдеться в ранковому зведенні Генштабу станом на 7:00 понеділка.

Водночас за минулу добу відбулося 38 бойових зіткнень, зазначили в Генштабі.

У зоні відповідальності ОСУВ Північ на волинському та поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На сіверському та слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на куп’янському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів.

На бахмутському напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене становище біля Андріївки Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на авдіївському напрямку противник намагався відновити втрачене становище біля Авдіївки Донецької області, але успіху не мав. Крім того, ЗСУ відбили атаки ворога поблизу Кераміка, Степового, Авдіївки та Первомайського Донецької області. Ворог здійснив 11 невдалих атак у районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На шахтарському напрямку загарбники безуспішно атакували поблизу Старомайорського Донецької області.

На запорізькому напрямку противник намагався відновити втрачене становище в районах Новодарівки та Вербового Запорізької області, успіху не мав.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та наносять успішне ураження по тилах противника.

“Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, продовжують закріплюватися на зайнятих рубежах і виснажують ворога”, – наголосили у зведенні.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/pfbid02C3CbQmiaux1vE1SC32z58xFgWTCooGRuLDX6UYDj7UjJSdwachrm28LkUYvkL3iil