October 17, 2024

УКАБ відкрив офіс у Брюсселі для допомоги аграрному бізнесу в передвступному процесі в ЄС

Жов 2, 2023

Київ. 2 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ) повідомив про відкриття європейського офісу в Брюсселі для постійної присутності та участі вітчизняних сільгоспвиробників у роботі інституцій ЄС, повідомила пресслужба асоціації.

“Присутність українського бізнесу в столиці ЄС дуже давно стояла на порядку денному, а сьогодні потреба в такій присутності більш ніж очевидна. Український агробізнес твердо переконаний – майбутнє України, її економіки, аграрного сектору тісно пов’язане з поверненням нашої держави до європейської сім’ї. Ми докладатимемо всіх зусиль для налагодження відкритого, конструктивного діалогу з нашими європейськими партнерами”, – наголосив генеральний директор УКАБ Олег Хоменко.

Згідно з повідомленням, діяльність офісу провадитиметься в партнерстві між УКАБ та міжнародною компанією в галузі європейського регулювання та адвокації KREAB. Очолить офіс колишній український дипломат, експерт із європейського торговельного регулювання та політики Назар Бобицький.

Головні завдання європейського офісу УКАБ – консультативна підтримка українських агровиробників у підготовці України до майбутніх передвступних переговорів щодо членства в ЄС і пов’язаних із цим зобов’язань з адаптації європейського законодавства в аграрній сфері, пошук взаємовигідних рішень у врегулюванні проблемних питань аграрної торгівлі між Україною та ЄС, налагодження конструктивного діалогу від імені українського агробізнесу з інституціями ЄС, державами-членами та європейськими діловими асоціаціями.

Європейський офіс УКАБ також сприятиме узгодженій публічній комунікації українського агробізнесу з європейськими стейкхолдерами.