October 18, 2024

Врожайність соняшнику і кукурудзи в Ristone Holdings становила 25-35 ц/га і 85 ц/га, посів озимих значно відстає від плану через посуху

Жов 2, 2023

Київ. 2 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Аграрна група Ristone Holdings задоволена результатами врожайності соняшнику і кукурудзи, які становили 25-35 ц/га і 85 ц/на відповідно, посів озимих значно відстає від плану через посуху, повідомила пресслужба агрохолдингу.

“Станом на початок жовтня 2023 року агрохолдинг зібрав соняшник майже на 95% задіяних під цю культуру площ із середньою врожайністю від 25 до 35 ц/га. Також підприємства холдингу розпочали збирання кукурудзи, базові показники врожайності 85 ц/га”, – повідомила пресслужба холдингу на фейсбук-сторінці.

В агрохолдингу зазначили, що для посіву озимих культур погодні умови є несприятливими. Опадів із середини серпня і до кінця вересня випало в середньому лише 5 мм, у ґрунтах відсутній необхідний рівень вологи. Через це озимою пшеницею засіяно лише 40% запланованих площ. Графіки посіву ще до 70% запланованих обсягів коригуватимуться відповідно до прогнозу опадів, – пояснили в Ristone Holdings.

Розповідаючи про посіви ріпаку, під які виділено 6 тис. га, агрономічна служба агрохолдингу оцінила їхній стан як задовільний та добрий.

Ristone Holdings – сільськогосподарський вертикально інтегрований холдинг, що вирощує зернові та технічні культури, займається тваринництвом, виробництвом та оптово-роздрібною торгівлею сільгосппродукцією. До російського вторгнення в Україну обробляв 65,8 тис. га на території Дніпропетровської та Харківської областей.

До складу аграрної групи входять ТОВ “Орільський об’єднаний елеватор”, ТОВ “Агрофірма Орільська”, ТОВ “Агроальянс”, ДП “Агрофірма “Вікторія”, ТОВ “Агрофірма ім. Горького”, СТОВ “Злагода” та ін.

Нещодавно агрохолдинг через своє ТОВ “Агрофірма ім.Горького” (Дніпропетровська обл.) придбав Косарський спиртзавод (с. Косарі, м. Сміла Черкаської обл.), у розвиток якого має намір інвестувати близько 130 млн грн. Протягом весни 2023 року в рамках оновлення технопарку він придбав 24 одиниці машин і сільгоспобладнання на суму 74 млн грн.

Засновником і головою наглядової ради агрохолдингу є Вадим Нестеренко.

Джерело: https://www.facebook.com/photo?fbid=702843415200477&set=a.479813297503491