October 18, 2024

Радіодиктант національної єдності-2023 відбудеться 27 жовтня – "Суспільне"

Жов 2, 2023

Київ. 2 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Радіодиктант національної єдності-2023 відбудеться 27 жовтня, у День української писемності та мови.

“Радіодиктант національної єдності-2023 відбудеться 27 жовтня, у День української писемності та мови, який, згідно з указом президента України Володимира Зеленського, відтепер відзначатимуть саме цього дня. Раніше цей день відзначали 9 листопада”, – йдеться в повідомленні “Суспільного”.

Зазначено, що 27 жовтня радіодиктант звучатиме по всій країні на хвилях “Українського радіо” та “Радіо Культура”, а також транслюватиметься в ефірі телеканалу “Суспільне Культура”, YouTube-каналі “Українського радіо” та на фейсбук-сторінках “Суспільного”.

“Хто цього року напише текст для радіодиктанту і хто читатиме його в прямому ефірі – стане відомо згодом. Минулого року текст радіодиктанту національної єдності-2022 “Твій дім” написала Ірина Цілик, українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕНу. Читала диктант народна артистка, Герой України Ада Роговцева”, – ідеться в повідомленні.

ПЕН-Україна – українська громадська організація, створена для захисту свободи слова та авторських прав, розвитку літератури та міжнародного культурного співробітництва. Входить до мережі національних центрів Міжнародного ПЕН-клубу.

Джерело: https://corp.suspilne.media/newsdetails/8789