October 19, 2024

Україна, Польща та Литва погодили транзитний маршрут української агропродукції до Клайпеди з ветеринарним, санітарним та фітосанітарним контролем у порту

Жов 3, 2023

Київ. 3 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ветеринарний, санітарний і фітосанітарний контроль протягом двох днів буде перенесено з українсько-польського кордону до порту Клайпеди (Литва) для всіх аграрних вантажів, що прямують до цього порту; це прискорить транзит територією Польщі.

Згідно з повідомленням Міністерства аграрної політики та продовольства, про це домовилися міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, міністр сільського господарства та розвитку села Республіки Польща Роберт Телюс і міністр сільського господарства Литовської Республіки Кястутіс Навіцкас під час зустрічі у вівторок.

Сольський повідомив, що Україна запропонувала перенести ветеринарний, санітарний і фітосанітарний контроль з українсько-польського кордону в литовський порт. Польський і литовський міністри зазначили, що їхні уряди підтримують такий механізм контролю і вважають це конструктивним кроком.

На пресконференції після переговорів Телюс підтвердив інформацію про перенесення ветеринарного, санітарного та фітосанітарного контролю до порту Клайпеди, а також акцентував, що, згідно з попередніми заявами (польського уряду – ІФ-У), українське зерно до Польщі не потрапить, повідомило Міністерство сільського господарства та розвитку села Польщі в телеграм-каналі.

Джерело: https://twitter.com/MRiRW_GOV_PL/status/1709103152434229682