October 20, 2024

Ексглава відділу реструктуризації Luminor Деглава увійшла до правління ПриватБанку

Жов 3, 2023

Київ. 3 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Сольвіта Деглава, яка у 2020-2021 рр. очолювала відділ кредитного консультування та реструктуризації банку Luminor Group, за підсумками конкурсу стала членом правління державного ПриватБанку із питань реорганізації та проблемних активів.

Як ідеться в системі розкриття інформації НКЦПФР, таке рішення ухвалила наглядова рада 28 вересня, термін призначення – на п’ять років.

Згідно з інформацією в Linkedin, Деглава почала свій кар’єрний шлях 1996 року з консалтингової компанії PwC Latvija, потім перейшла до судноплавної компанії Latvian Shipping Company, де з 2003-го до 2008 року пройшла шлях від начальника відділу внутрішнього аудиту до радника голови правління.

Далі Деглава обійняла посаду голови аудиторського комітету в латвійському Parex Bank, а з 2010 року стала заступницею голови управління реструктуризації кредитів і начальником фінансово-адміністративного управління кредитів. Після, з 2010-го до 2014 року, вона працювала в компанії з управління проблемними активами Reverta, де обіймала високі посади, зокрема генерального директора і голови правління компанії. Після чого 2019 року Деглава прийшла в латвійський Industra Bank на аналогічні посади гендиректора та голови правління.

Luminor є третім за величиною постачальником фінансових послуг у країнах Балтії з близько 870 тис. клієнтів і 2, 3 тис. співробітниками.

За даними Національного банку України (НБУ), ПриватБанк станом на липень був лідером серед 64 українських банків за розміром активів (761,94 млрд грн).

Джерело: https://www.linkedin.com/in/solvita-deglava-83b45b102/details/experience/

https://www.linkedin.com/company/luminor-group/