October 19, 2024
Політика

Ціни в аптеках на постраждалих від затоплення регіонах практично не змінилися – моніторинг МОЗ

Чер 27, 2023

Київ. 27 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ціни на препарати від хвороб шлунково-кишкового тракту та інфекційних захворювань в аптеках Херсонської, Миколаївської та Одеської областей, які постраждали від затоплення, практично не змінилися.

Як повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров’я, згідно з даними моніторингу цін на лікарські засоби, що мають найбільший попит, який за дорученням міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, проводить Держлікслужба, за останній тиждень середній рівень відпускних цін в аптеках практично не змінився і коливається від -0,9% до +1,6%.

Моніторинг відстежує ціни на 42 основні препарати, які найчвстіше купують споживачі в аптечних закладах у разі хвороб шлунково-кишкового тракту та інфекційних захворювань.

“Питання доступності медичних препаратів є критичним. І воно перебуває на моєму особистому контролі. Доручив Держлікслужбі проводити регулярний моніторинг цін на основні лікарські засоби, щоб уникнути будь-яких маніпуляцій. Ціни на ліки не повинні необґрунтовано підвищуватися”, – зазначив Ляшко.

Раніше МОЗ повідомляло, що спалахи холери на постраждалих територіях – “фейк і частина ворожої ІПСО”. Наразі в Україні не зареєстровано жодного випадку холери, а лікарні мають усі необхідні ліки для надання медичної допомоги в разі виявлення гострих кишкових інфекцій.