October 19, 2024
Економіка

Naspers і Prosus відмовляться від структури перехресного володіння акціями

Чер 27, 2023

Кейптаун. 27 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Південноафриканський холдинг Naspers Ltd. та його дочірня компанія Prosus NV відмовляться від структури перехресного володіння акціями, ідеться у пресрелізі Naspers.

Угода, яку вони мають намір реалізувати для цього, усуне труднощі, створювані нинішньою структурою, і надасть змогу зберегти фактичні економічні інтереси обох компаній.

Відмова від структури перехресного володіння акціями надасть Naspers можливість продовжувати реалізацію анонсованої раніше програми зворотного викупу акцій, наголошується в пресрелізі.

План Naspers та її дочірньої компанії отримав необхідне схвалення регуляторів у ПАР і, як очікується, буде реалізовано в третьому кварталі поточного року.

Після завершення угоди Naspers володітиме близько 43% акцій Prosus, що перебувають в обігу.

Prosus же вийде з акцій Naspers, володіння якими негативно сприймалося її акціонерами.

Програма buyback, про яку Naspers оголосила в червні 2022 року, передбачає викуп акцій як Naspers, так і Prosus, для збереження балансу економічних інтересів обох компаній. Викуп акцій Naspers проводиться через один з її південноафриканських підрозділів, і кількість придбаних ним паперів обмежується законами ПАР.

Запланована угода, як очікується, усуне ці ліміти і надасть можливість продовжувати buyback на рівні Naspers.

Prosus була виділена з Naspers у 2019 році й об’єднала в собі міжнародні активи південноафриканського холдингу. Акції компанії торгуються в Амстердамі.