October 18, 2024

UAW вирішила не розширювати страйк, оголосила про "поворотну" перемогу в переговорах із GM

Жов 9, 2023

Детройт. 9 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Профспілка працівників автомобільної галузі United Auto Workers (UAW) вирішила не розширювати страйк на нові підприємства після просування в переговорах з General Motors Co. (GM), яке глава UAW Шон Фейн назвав “поворотною” перемогою.

За словами Фейна, який виступив перед членами профспілки в п’ятницю, GM погодилася, що співробітники підприємств компанії з випуску електромобільних акумуляторів мають підпадати під трудову угоду, яку автовиробник укладе з профспілкою.

Майбутнє співробітників цих підприємств, які здебільшого є СП GM з іноземними компаніями, було одним із ключових предметів розбіжностей під час переговорів, зазначає Market Watch.

Представник GM повідомив виданню, що переговори з профспілкою тривають.

“Нашою метою залишається укладення угоди, яка винагородить наших співробітників і надасть змогу GM залишатися успішною в майбутньому”, – сказав представник компанії.

Акція профспілки розпочалася 15 вересня на підприємствах одразу всіх трьох автовиробників. На першому етапі вона стосувалася заводу Ford Motor Co. у Мічигані, підприємства GM у Міссурі та Stellantis в Огайо. Потім її було розширено на 38 розподільчих центрів GM і Stellantis у 20 штатах США, а надалі до неї долучилися працівники складального підприємства Ford у Чикаго і заводу GM у Мічигані.

Фейн повідомив, що профспілка була готова розпочати страйк на підприємстві GM в Арлінгтоні (Техас) у п’ятницю, але відмовилася від цього плану після того, як компанія пішла на поступки.

У неділю також стало відомо, що співробітники заводів Mack Trucks (належить Volvo Trucks) проголосували проти п’ятирічного контракту, який запропонував автовиробник, і вийдуть на страйк у понеділок.

UAW представляє близько 4 тис. співробітників Mack у трьох штатах.