October 17, 2024

СБУ повідомила про підозру керівнику підрозділу окупаційної міліції на Херсонщині, причетному до викрадення й катувань українців

Жов 9, 2023

Київ. 9 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Служба безпеки України повідомила про підозру ще одному керівнику “МВС РФ” у Херсонській області, причетному до викрадення й катувань українців на окупованій території, інформують у СБУ.

“Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного колаборанта з окупаційного “управління МВС РФ в Херсонській області”, яке діє на тимчасово захопленій частині регіону. Зловмисник причетний до масових викрадень і катувань місцевих жителів”, – ідеться в повідомленні української спецслужби в телеграм-каналі в понеділок.

За інформацією СБУ, зловмисник наразі переховується від правосуддя на лівобережжі області, але співробітники СБУ встановили його особу й задокументували злочини.

“Фігурантом є колишній мешканець Донеччини Сергій Берьозін, який у 2014 році вступив до лав терористичної організації “ДНР”. Тоді ватажки бойовиків призначили його до лав так званого Ясинуватського міськвідділу МВС в окупованому місті”, – йдеться в повідомленні.

У СБУ уточнюють, що після початку повномасштабної війни та захоплення Херсонщини фігурант очолив створене агресором “Чаплинське районне відділення Каховського райвідділу поліції РФ”.

“На цій посаді зловмисник виконує вказівки Москви щодо придушення руху опору та поширення кремлівського режиму в регіоні. Для цього він особисто віддає накази про викрадення місцевих жителів для їх подальшого ув’язнення в російських катівнях. Там людей жорстоко катують і таким чином намагаються зломити в них спротив та схилити до співпраці з російськими загарбниками”, – наголошують в українській спецслужбі.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Розслідування здійснювали співробітники СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Джерело: https://t.me/SBUkr/9918