October 18, 2024

Унаслідок обстрілів у Херсонському районі поранено ще 15 цивільних осіб, зокрема 2 дитини – Сили оборони півдня

Жов 9, 2023

Київ. 9 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Оперативна обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня України залишається стабільно напруженою, унаслідок обстрілів у Херсонському районі поранено ще 15 цивільних осіб, також у Чорному морі через потужний шторм корабельне угруповання ворога згорнуто до двох одиниць.

“Протягом доби ворог здійснив 37 артилерійських обстрілів із використанням понад 180 снарядів, у тому числі сім обстрілів населених пунктів: Херсон, Антонівка та Понятівка. Унаслідок обстрілу в Херсонському районі поранено ще 15 цивільних осіб, зокрема 2 дитини, пошкоджено 3 багатоповерхівки, 9 приватних будинків, газопровід, гараж, будівлю магазину та 2 одиниці автомобільної техніки”, – ідеться в повідомленні Сил оборони півдня в телеграм-каналі.

Як повідомили в Силах оборони, окупанти і далі завдають ударів дронами й скидають осколкові боєприпаси з них по населених пунктах Херсонщини. Зокрема, унаслідок обстрілу церкви поранено двох вірянок.

Також минулої доби противник завдав авіаційного удару із застосуванням двох керованих авіабомб по населеному пункту Берислав Херсонської області. Унаслідок удару поранено одного цивільного, зруйновано й пошкоджено шість будинків, будівлю навчального закладу та складську споруду на одному з підприємств.

Зазначено, що корабельне угруповання ворога в Чорному морі через потужний шторм згорнуто до двох одиниць. На бойовому чергуванні – один підводний ракетоносій, споряджений до 4 ракет типу “Калібр”.

“Сили оборони півдня продовжують виконувати вогневі завдання. Але з погіршенням погодних умов розвідування результатів ускладнено. Поки що уточнюємо. Згодом відзвітуємо”, – йдеться в повідомленні.

Джерело: https://t.me/SJTF_Odes/1377