October 17, 2024

Стефанчук закликав членів ПА НАТО підтримати рішення про запрошення України до альянсу на Вашингтонському саміті

Жов 9, 2023

Київ. 9 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав членів Парламентської асамблеї НАТО консолідовано підтримати рішення про запрошення України до НАТО на Вашингтонському саміті альянсу.

“Кожен голос має значення. У зв’язку із цим, будемо вдячні за консолідований голос асамблеї, який заохочуватиме уряди країн-членів альянсу підтримати рішення про запрошення України до вступу в НАТО на Вашингтонському саміті”, – сказав Стефанчук, звертаючись до учасників 69-ї щорічної сесії ПА НАТО.

Як повідомляє пресслужба апарату Верховної Ради, за словами Стефанчука, Україна знає, що її шлях до НАТО лежить через реформи.

“Відповідно до духу рішень Вільнюського саміту, ми залишаємося відданими порядку денному реформ, який допомагає Україні рухатися вперед до членства у НАТО, зміцнювати наші оборонні спроможності та взаємосумісність з альянсом”, – акцентував спікер українського парламенту.

Він також висловив вдячність національним парламентам, які виступили на підтримку членства України в НАТО.

“Після саміту НАТО у Вільнюсі ми вже маємо починати думати про те, як разом підійдемо до саміту НАТО у Вашингтоні”, – сказав Стефанчук.

Він наголосив, що мета України – домогтися максимального прогресу й отримати запрошення на вступ до НАТО на саміті у Вашингтоні, коли альянс святкуватиме свою 75-ту річницю.

Як повідомлялося, саміт НАТО у Вашингтоні відбудеться у 2024 році й буде присвячений 75-річчю альянсу.

69-та щорічна сесія ПА НАТО відбувається у Копенгагені (Данія) 6-9 жовтня.