October 20, 2024
Політика

На таврійському напрямку за добу ситуація не змінилася – речник

Чер 27, 2023

Київ. 27 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ситуація в зоні відповідальності Сил оборони таврійського напрямку за добу не змінилася, ворог докладає значних зусиль, щоб не допустити просування українських сил, зазнає значних втрат, повідомив речник Об’єднаного пресцентру сил оборони таврійського напрямку Валерій Шершень.

“Ситуація в зоні відповідальності Сил оборони таврійського напрямку за добу змін не зазнала, на мелітопольському та бердянському напрямках ворог веде активну оборону і докладає значних зусиль, щоб не допустити просування наших сил”, – сказав він в ефірі національного телемарафону “Єдині новини UAразом” у вівторок.

За його словами, у напрямку Новодарівки, Новоданилівки, Приютного, Роботиного Сили оборони мають успіх, завдають вогневого ураження артилерією, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. “Російські війська зазнають втрат в особовому складі та техніці”, – сказав Шершень.

“На авдіївському та мар’їнському напрямках ворог веде штурмові дії, атакував 16 разів, застосовуючи танки, ствольну артилерію, РСЗВ. Ворог здійснив 431 обстріл наших позицій”, – сказав Шершень.

За його даними, за минулу добу “втрати ворога вбитими становлять 84 окупанти, пораненими – 156, полоненими – двоє. Знищено 16 одиниць озброєнь”.