October 21, 2024

Російські хакерські групи підтримували ХАМАС – Данілов

Жов 10, 2023

Київ. 10 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Російські хакерські групи, такі, як Killnet, Anonymous Sudan, UserSec і низка інших, були залучені до кібератаки на Ізраїль і координували свої дії з ХАМАС, написав у своєму твіттері у понеділок секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

“Аналіз подій у сегменті ізраїльського кіберпростору під час і напередодні терористичного нападу на Ізраїль 7 жовтня… який повністю демонструє ті самі сценарії та операції, що застосовували в Росії напередодні й у перші дні повномасштабного вторгнення в Україну в січні-березні 2022 року”, – повідомив Данілов.

Він так само повідомив, що побічно підтверджується участь російських хакерських угруповань на підтримку ХАМАС тим, що напередодні суботи до цього часу стрімко зменшилась кількість кіберінцидентів в українських інформаційних ресурсах і системах.

“6 жовтня зафіксовано зменшення кількості інцидентів утричі порівняно із середніми значеннями за останні три місяці. 7 жовтня було зафіксовано найменшу кількість кіберінцидентів за останні два роки”, – уточнив Данілов.

Він вважає, що це може свідчити про тимчасову зміну вектора кібератак Росії на підтримку кібероперацій у рамках ізраїльського конфлікту і недостатність ресурсів Росії для масштабних кібератак на кількох напрямках.

“Україна, своєю чергою, готова надати допомогу державі Ізраїль і поділитися власним досвідом боротьби з російською кіберагресією”, – підсумував Данілов.

Джерело: https://twitter.com/OleksiyDanilov/status/1711392829233115498?t=ZvWEDpMQPWtv0It5TEz6NA&s=07&fbclid=IwAR0GYuDPWN87qJhRKhDUPbEg-YbDcS0Cf9_n9L4Y6bptSodqEL7EkJcNclE