October 21, 2024

Нетаньягу порівняв ХАМАС із ІДІЛ і заявив, що наступ у Гази "лише почався"

Жов 10, 2023

Київ. 10 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу в понеділок заявив, що звірства, скоєні ХАМАС під час атаки на Ізраїль, є дзеркальним відображенням тих, що робив ІДІЛ, повідомляє в понеділок увечері Al Arabia News.

Нетаньягу у своєму телевізійному зверненні в понеділок розповів, як деяких ізраїльтян було вбито під час вторгнення ХАМАС, заявивши, що зв’язаних дітей стратили. За його словами, це можна порівняти з жорстокими вбивствами, скоєними ІДІЛ.

“Звірства, вчинені ХАМАС, не спостерігалися з часів звірств ІДІЛ. Зв’язаних дітей стратили разом з їхніми родинами. Молоді чоловіки і жінки, розстріляні в спину, страчені. Інші жахи я не буду тут описувати”, – сказав прем’єр-міністр.

Він так само сказав, що “Ми завжди знали, хто такий ХАМАС. Тепер весь світ знає. ХАМАС – це ІДІЛ. І ми переможемо його так само, як освічений світ переміг ІДІЛ. Цей мерзенний ворог хотів війни і отримає війну”.

Нетаньягу також заявив, що Ізраїль “щойно розпочав” свій запеклий наступ у Секторі Гази.

“Ми щойно почали завдавати ударів по ХАМАСу”, – сказав він. “Те, що ми зробимо з нашими ворогами найближчими днями, позначиться на них на багато поколінь”.

Ізраїльський лідер також закликав ізраїльську опозицію сформувати уряд національної єдності.

“Я закликаю лідерів опозиції негайно сформувати надзвичайний уряд національної єдності без будь-яких попередніх умов”, – заявив Нетаньягу.

Джерело: https://english.alarabiya.net/News/middle-east/2023/10/09/Netanyahu-says-Gaza-offensive-has-just-begun-attacks-will-reverberate-for-years