October 21, 2024

Ізраїль продовжив завдавати ударів по Сектору Гази – ЗМІ

Жов 10, 2023

Київ. 10 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ізраїль продовжив атакувати об’єкти в Секторі Гази в ніч на вівторок, повідомила газета The Times of Israel.

Цілями ударів стали склад зброї в мечеті, квартира, використовувана силами протитанкових керованих ракет ХАМАС, і висотна вежа, що має військове значення.

Загалом від суботи Ізраїль вразив 1 707 цілей у Газі, включно з 475 ракетними системами, 73 командними центрами, 23 об’єктами стратегічної інфраструктури та 22 підземними цілями, зазначено в повідомленні.

Представник Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) Даніель Хагар повідомив, що військові відновили контроль над кордоном із Газою після того, як терористи ХАМАС підірвали ділянки прикордонного загородження в суботу вранці.

“За останній день жоден терорист не проник через загородження”, – сказав він журналістам.

Газета нагадує, що ізраїльський прем’єр Біньямін Нетаньягу раніше заявив, що реакція Ізраїлю на напад бойовиків ХАМАС відіб’ється “на кількох поколіннях”.

Водночас, як повідомив телеканал Al Jazeera, палестинське радикальне збройне угруповання “Бригади мучеників Аль-Акси” заявило, що його бійці ведуть бої з ізраїльськими військами в ізраїльських Дженіні та Наблусі на Західному березі.

Ізраїльські ЗМІ повідомляють про те, що сирени, які попереджають про ракетні удари, лунали вночі в низці населених пунктів на півдні Ізраїлю.

У підсумку нинішнього конфлікту з Палестиною Ізраїль має переконатися в тому, що у ХАМАС не залишилося жодних військових можливостей, заявив телеканалу CNN прессекретар Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) Джонатан Конрікус.

За його словами, поставлено завдання зробити так, “щоб у ХАМАС не залишилося жодних військових можливостей до кінця війни”. “І це буде досягнуто”, – наголосив Конрікус.

Прессекретар зазначив: “Що станеться на цьому шляху і як ми виконаємо це завдання, буде видно. Але на цьому етапі ми продовжуємо завдавати ударів із повітря”.

За його словами, є плани щодо розширення операції, “і війська, резерви та регулярні підрозділи, які накопичуються вздовж південного кордону, готуються до виконання своїх завдань”.

Напередодні The Wall Street Journal писала, що в адміністрації президента США Джо Байдена вважають, що Ізраїль може розпочати наземну операцію в секторі Гази в найближчі 24-48 годин.

Джерело: https://www.timesofisrael.com/liveblog-october-10-2023/