October 20, 2024

Обшуки у мера Мукачева: Продав комунальну землю кримінальному авторитету зі знижкою в 100 млн грн – джерело

Жов 10, 2023

Київ. 10 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – СБУ і НАБУ здійснюють обшуки у міського голови Мукачева (Закарпатська обл.) Андрія Балоги, голови Мукачівської районної ради Михайла Ланьо та в низці компаній через корупційну схему продажу комунальної землі навколо стадіону “Авангард”, повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” джерела в Службі безпеки України.

“Сьогодні вранці відбуваються обшуки у міського голови Мукачева Андрія Балоги, голови Мукачівської районної ради Михайла Ланьо та в низці компаній через корупційну схему продажу комунальної землі навколо стадіону “Авангард”. Це ласий шматок у центрі Мукачева на березі р. Латориця”, – зазначило джерело в СБУ у вівторок.

За його даними, влітку Мукачівська міська рада виставила на торги 3 га комунальної землі. “За класичною корупційною схемою вартість ділянки занизили в кілька разів і “перемогла” компанія, яка фактично належить голові Мукачівської районної ради Михайлу Ланьо, більш відомому як кримінальний авторитет “Блюк”, – сказав співрозмовник агентства.

“Ціну землі було занижено вдесятеро. Міський бюджет Мукачева недоотримав від продажу 100 млн грн”, – повідомив він.