October 20, 2024

"Метінвест Політехніка" розпочав у Болгарії співпрацю за міжнародним дослідницьким проєктом UNITe

Жов 10, 2023

Київ. 10 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Перший в Україні недержавний гірничо-металургійний університет “Метінвест Політехніка”, який заснувала група “Метінвест”, узяв участь у заході “Європейська ніч науки” в Софії та розпочав співробітництво з дослідницького проєкту UNITe.

“Наука та інновації – ключ до майбутнього, до якого ми прагнемо”, під таким гаслом відзначилася Європейська ніч дослідників 2023 року, що відбулася в стінах Софійського університету, а також в інших містах Болгарії.

Перший проректор із навчальної роботи “Метінвест Політехніки” Наталя Рекова зазначила, що головна мета участі в таких заходах – побудова науково-освітнього співробітництва, запровадження спільних міжнародних проєктів із дослідження і розвитку технологій та цифрової освіти. Результатом участі стало не лише представлення першого недержавного гірничо-металургійного університету міжнародному академічному співтовариству, а й започаткування співробітництва між “Метінвест Політехнікою” та провідними європейськими університетами за дослідницьким проєктом UNITe.

За її словами, спільно з болгарськими партнерами, включно з Софійським університетом “Св. Климент Охридський”, Технічним університетом Софії, Русенським університетом “Ангел Кінчев”, Університетом “Проф. д-р Асен Златаров” у Бургасі та Шуменським університетом “Єпископ Костянтин Преславський”, “Метінвест Політехніка” розпочинає співробітництво з дослідницького проєкту UNITe.

Цей проєкт фінансується в рамках Програми оптимізації “Наука і освіта для розумного зростання” (SESG OP).

“У межах цього проєкту буде досліджено найкращі практики діджиталізації освітньої діяльності та взаємодій у суспільстві. (…) Україна також має, що запропонувати в цьому контексті, зокрема, систему електронних взаємодій із органами держвлади, застосунок “Дія” та інші інноваційні рішення”, – сказала Рекова, яку цитує пресслужба.

Участь університету в проєкті UNITe – це лише початок інтеграції у світове дослідницьке середовище, вважає керівник департаменту управління якістю освіти та міжнародних проєктів Костянтин Моїсеєнко.

Джерело: https://metinvest.media/ua/page/metnvest-poltehnka-vzyala-uchast-u-zahod-vropeyska-nch-nauki-u-sofyskomu-unversitet-bolgar