October 18, 2024

У Київському центрі зайнятості на початку місяця на обліку було 2,6 тис. безробітних, у базі 8 тис. пропозицій роботи

Жов 10, 2023

Київ. 10 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – На 1 жовтня на обліку в Київському міському центрі зайнятості було 2,6 тис. безробітних, водночас у базі столичної служби зайнятості нараховувалося понад 8 тисяч пропозицій роботи, що надійшли від роботодавців Києва, повідомляє відділ інформаційної роботи Київського міського центру зайнятості у вівторок.

Найбільший попит роботодавців (близько 21%) спостерігається на працівників сфери торгівлі та послуг, серед яких продавці продовольчих товарів, продавці-консультанти, кухарі, охоронці, соціальні працівники, помічники вихователів і перукарі.

Потрібні також кваліфіковані працівники з інструментом (майже 17%): електромонтери, слюсарі різних спеціальностей, швачки, монтажники, електрогазозварники, працівники з комплексного обслуговування будинків, малярі.

У попиті також представники найпростіших професій (13%): робітники з комплексного прибирання будинків, прибиральники службових приміщень, двірники, підсобні працівники, прибиральники територій, вантажники, укладальники-пакувальники. Також є попит на фахівців із досвідом роботи: медичні сестри та брати, бухгалтери, вихователі, асистенти вчителі, електромеханіки, електрики, інструктори з фізкультури.

Загалом із січня до вересня послугами Київського міського центру зайнятості скористалися 23,8 тис. громадян, які шукали роботу. 17,6 тис. осіб мали статус зареєстрованого безробітного, 14,3 тис. отримували допомогу з безробіття. На обліку, зокрема, перебували 4,7 тис. представників соціально незахищених категорій населення. Водночас від початку року роботодавці поінформували столичну службу зайнятості про наявність 22,6 тис. вакансій.

4,3 тис. осіб столична служба зайнятості забезпечила роботою, 500 громадян отримали ваучери на навчання.