October 18, 2024

ПРООН надасть технічну підтримку у відновленні 56 об'єктів Київщини, зруйнованих унаслідок російської агресії, – голова ОВА

Жов 10, 2023

Київ. 10 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Програма розвитку ООН надасть Київській області технічну підтримку під час відбудови об’єктів, за рахунок коштів Фонду ліквідації наслідків збройної агресії відновлюються 56 об’єктів, замовником яких є обласна державна адміністрація (ОДА), повідомив голова ОДА Руслан Кравченко.

“За кошти Фонду ліквідації Київщина відбудовує 30 житлових будинків та 26 об’єктів громадського призначення у 18 громадах. Зможемо повернути до осель понад 5,3 тис. мешканців. Зокрема, планується відновлення пошкоджених та зруйнованих шкіл, дитячих садків і лікарень, зведення захисних споруд цивільного захисту та нових укриттів”, – написав Кравченко на сторінці у фейсбуці у вівторок.

ПРООН надасть технічну підтримку з інженерних, фінансових і антикорупційних питань, допомога надаватиметься вже з листопада 2023 року.

“Отже, разом із партнерами України з Програми розвитку ООН будемо активно співпрацювати у плануванні, закупівлях, реалізації та моніторингу проєктів відбудови. Це – важлива частина активних антикорупційних зусиль, яких за дорученням уряду докладає наша область”, – зазначив Кравченко.

Очільник обладміністрації додав, що ПРООН уже надає технічну допомогу під час відновлення 18 багатоквартирних будинків в області, де до повномасштабного вторгнення жили понад 4 тис. осіб. Загалом унаслідок російської агресії зруйновано та пошкоджено понад 28 тис. об’єктів. На сьогодні в області повністю і частково вже відновлено 13 тис. об’єктів.

Джерело: https://www.facebook.com/100091315017222/posts/pfbid035FqhSikmrHWd1FVJDKdTpuFHLoEiM28tzbVHBj1W7LRLcFFFnLnnzHWksoEF2oMl/