October 17, 2024

Усі атаки ворога на авдіївському напрямку відбито, наступ на мелітопольському та бахмутському триває – Генштаб ЗСУ

Жов 10, 2023

Київ. 10 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Збройні сили України відбили атаки російських окупантів на куп’янському, лиманському, бахмутському, авдіївському, мар’їнському та запорізькому напрямках минулої доби, повідомляють в оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 18:00 вівторка, оприлюдненій на сторінці Генерального штабу ЗСУ у фейсбуці.

“На авдіївському напрямку противник силами до трьох батальйонів за підтримки танків і броньованих машин активізував наступальні дії в районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського Донецької області. Наші захисники відбили всі атаки ворога та не допустили втрат рубежів і позицій”, – йдеться у зведенні.

Водночас ЗСУ продовжують наступальну операцію на мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат у живій силі й техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

Протягом доби відбулося 75 бойових зіткнень.

“На куп’янському напрямку українські воїни відбили 16 атак ворога в районі Синьківки та 5 атак біля Іванівки Харківської області… На лиманському напрямку… Сили оборони відбили 5 атак ворога біля Макіївки Луганської області… На бахмутському напрямку наші захисники відбили атаки противника в районах населених пунктів Часів Яр, Кліщіївка та Андріївка Донецької області… На мар’їнському напрямку протягом доби Сили оборони успішно відбили 9 атак ворога в районах Мар’їнки Донецької області… На запорізькому напрямку Сили оборони відбили атаки ворога в районах населених пунктів Інженерне та Вербове Запорізької області”, – розповіли в Генштабі.

На сіверському та слобожанському напрямках окупанти зберігають військову присутність у прикордонних районах, продовжують обстріли українських населених пунктів із території РФ, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону.

“На волинському та поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання в прикордонних з Україною районах”, – повідомляється у зведенні.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/pfbid027GuNhcGtNfwp521bfNRDsF1VpELHSJ7M2ZPy5TySWKzhVGnnz3o554MfZNaTL8oxl