October 20, 2024
Політика

Петиція про перейменування вулиці в Києві на честь загиблого "азовця" Гряника набрала потрібну кількість голосів

Чер 27, 2023

Київ. 27 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Петиція на сайті Київської міської ради із закликом перейменувати вулицю Північну на честь загиблого на фронті військовослужбовця полку “Азов” Олександра Гряника набрала необхідні для розгляду 6 тис. голосів.

Згідно з платформою петицій на сайті Київради, цю петицію було подано 12 червня, станом на 27 червня вона набрала необхідні для розгляду 6 тис. голосів.

“Просимо перейменувати вулицю Північну на честь Олександра Гряника, адже назва вулиці несе в собі насправді набагато більше, аніж суто географічне положення. На цій вулиці провів своє дитинство і вільне від війни з Росією життя Олександр Гряник”, – йдеться в тексті петиції.

Зазначено, що Гряник був добровольцем, військовослужбовцем полку “Азов”, захищав Ірпінь, Бучу, Гостомель та Маріуполь. 8 травня 2022 року військовий загинув від авіаудару на заводі “Азовсталь”.

Відповідальні особи мають розглянути петицію протягом десяти робочих днів із дня оприлюднення інформації про початок її розгляду, за можливості її має бути виконано.

Джерело: https://petition.kyivcity.gov.ua/petition/?pid=12267