October 17, 2024

ЗС України відбили ворожі атаки на чотирьох напрямках, за добу було 108 бойових зіткнень – Генштаб

Жов 11, 2023

Київ. 11 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – ЗСУ відбили ворожі атаки на куп’янському, лиманському, авдіївському та мар’їнському напрямках, за добу відбулося 108 бойових зіткнень, повідомляється в оперативному зведенні Генштабу станом на 6:00 середи.

“За минулу добу відбулося 108 бойових зіткнень”, – йдеться в повідомленні.

У зоні відповідальності ОСУВ Північ на волинському та поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На сіверському та слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання ЗСУ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону на Білгородщині.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на куп’янському напрямку українські військовослужбовці відбили понад 30 атак ворога в районах Синьківки та Іванівки Харківської області.

На лиманському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ противника в районах Макіївки та Діброви Луганської області.

На бахмутському напрямку ЗСУ відбили атаки ворога неподалік Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Водночас Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, мали успіх у районах на схід від Кліщіївки та на схід від Андріївки.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на авдіївському напрямку противник силами до трьох батальйонів за підтримки танків і броньованих машин активізував наступальні дії поблизу Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського Донецької області. ЗСУ відбили всі атаки ворога та не допустили втрат рубежів і позицій.

На мар’їнському напрямку минулої доби Сили оборони успішно відбили понад 10 атак ворога у Мар’їнки та Красногорівки Донецької області.

На шахтарському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії біля Золотої Ниви та Володиного Донецької області.

На запорізькому напрямку ЗСУ стримують ворога поблизу Інженерного та Вербового Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та успішно вражають тили противника.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/pfbid023NqcJ5yQeVt9Kh15boGyoZGEvcF27YNbtyKdysWxrUVum81hwZ5cNNcN9uCF9n2zl