October 18, 2024

Ставки за іпотекою в США знижуються 5-й тиждень поспіль – Freddie Mac

Гру 1, 2023

Нью-Йорк. 1 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ставки іпотечних кредитів у США знизилися за підсумками п’ятого тижня поспіль.

Середня ставка за 30-річними кредитами в четвер становила 7,22% річних порівняно з 7,29% тиждень тому, за даними державної іпотечної корпорації Freddie Mac. Роком раніше вона перебувала на позначці 6,49%.

П’ятнадцятирічні кредити надаються наразі в середньому під 6,56% річних проти 6,67% тижнем раніше і 5,76% рік тому.

Freddie Mac розраховує середні ставки на основі даних від приблизно 80 організацій, що надають іпотечні кредити по всій країні. Ставки не враховують потенційні комісії та інші виплати, пов’язані з іпотекою.

“Настрої ринку значно змінилися за останній місяць, що призвело до зниження ставок за іпотечними кредитами, – зазначає головний економіст Freddie Mac Сем Хатер. – Поточна траєкторія ставок є обнадійливою для потенційних покупців житла”.

Традиційно вартість іпотечних кредитів із невеликим відставанням повторює динаміку прибутковості американських держоблігацій, яка зі свого боку чутливо реагує на підвищення ставки Федеральної резервної системи і прогнози щодо її динаміки в майбутньому. Прибутковість 10-річних US Treasuries на закриття торгів у четвер перебувала в районі 4,33% річних порівняно з 4,41% тижнем раніше.