October 18, 2024

Розпочато процес відбору членів наглядової ради для "Енергоатому"

Гру 1, 2023

Київ. 1 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Держпідприємство НАЕК “Енергоатом” підписало контракт із ТОВ “Екзек’ютів Серч Юкрейн”, що займеться відбором членів наглядової ради, повідомило міністерство економіки.

Це необхідно для виконання урядового плану перетворення ДП на акціонерне товариство.

“Формування наглядової ради у новоствореному АТ “НАЕК “Енергоатом” допоможе побудувати ефективну систему управління та підвищити рівень довіри інвесторів до підприємства. Тому відбір компанії-рекрутера як один із етапів цього процесу надзвичайно важливий”, – наводяться в повідомленні слова заступника міністра економіки Олексія Соболєва.

Серед поставлених компанії-рекрутеру завдань – створення профілів і вимог до кандидатів у члени НР, відбір претендентів і підготовка переліку кандидатів.

Протягом грудня очікується оголошення про початок конкурсного відбору та прийом документів від потенційних кандидатів.

Процес відбору здійснюватиме комітет із призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств, до якого входять представники державних органів і міжнародних організацій.

Як повідомлялося, план перетворення “Енергоатому” на АТ, 100% акцій якого належать державі, затверджено урядовим розпорядженням № 571-р від 27 червня 2023 року. Процес має завершитися до березня 2024 року.

Реорганізація в АТ поліпшить ефективність і прозорість управління компанією, посприяє залученню інвестицій у галузь і посиленню енергетичної безпеки та незалежності України.

Початок проведення процедури конкурсу з обрання членів наглядової ради в НАЕК до 30 листопада 2023 року та перетворення ДП на АТ до 31 грудня 2023 року, зокрема, є умовою надання Україні додатково $100 млн допомоги у сфері енергетики.

Джерело: https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=466ce271-dc9c-4225-968b-2f88071370bb&title=ZapuschenoProtses